MENI
27.5.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda dr. Nikola Špirić primio u nastupnu posjetu novoimenovanu šeficu Ureda Vijeća Evrope u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Nikola Špirić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanu šeficu Ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini Bojanu Urumovu.

U razgovoru sa gospođom Urumovom dr. Špirić je istaknuo da Vijeće Evrope ima važnu ulogu u razvoju demokratije i poštovanju ljudskih prava i sloboda od 2002. godine, kada je Bosna i Hercegovina postala punopravni član Vijeća Evrope.

Naglašavajući da se od vremena prijema BiH u punopravno članstvo intenzivno radilo na približavanju standardima Vijeća Evrope i Evropske unije, dr. Špirić je ocijenio da je Vijeće Evrope u proteklom periodu pružao značajnu pomoć i podršku Bosni i Hercegovini, pri čemu se, kako je rekao, posebno ističe tehnička pomoć u procesu traženja rješenja za implementaciju presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Gospođa Urumova izrazila je uvjerenje da će se dobra saradnja u narednom periodu nastaviti, te iskazala zadovoljstvo zbog imenovanja delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću