MENI
28.5.2020

Član Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Mladen Bosić učestvovat će na video – sastanku Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSVE

Član Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Mladen Bosić učestvovat će u petak, 29. maja, na video – sastanku Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSVE.

Prema najavama iz PSVE, učesnici sastanka razgovarat će o temi „Efikasna briga za djecu bez pratnje i razdvojenu djecu migranata“, kao i o pravima i obavezama nevladinih organizacija koje pomažu izbjeglicama i migrantima u Evropi.

Članovi Komiteta saslušat će nacrte izvještaja na ove teme i, s tim u vezi, glasati o nacrtima rezolucija i preporuka izvjestilaca Vijeća Evrope.

Kako je najavljeno, tokom video – sastanka Komiteta za migracije, izbjeglice i raseljena lica PSVE bit će riječi i o humanitarnim posljedicama pandemije virusa COVID – 19 na migrantsku i izbjegličku populaciju, kao i o ulozi parlamenata u provođenju globalnih sporazuma Ujedinjenih naroda za migrante i izbjeglice. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću