MENI
17.4.2018

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a i predstavnici PSNATO-a posjetili sjedište SIPA-e

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član Delegacije Asim Sarajlić, zajedno sa članovima Komiteta za odbranu i sigurnost i Podkomiteta za odbrambene sposobnosti i budućnost sigurnosti PSNATO-a koji borave u višednevnoj radnoj posjeti našoj zemlji, posjetili su danas sjedište Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Tokom sastanka, kome su prisustvovali ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i njegov zamjenik Mijo Krešić, direktor SIPA-e Perica Stanić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, direktor Granične policije Zoran Galić i direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, razgovaralo se aktuelnom stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini i spremnosti policijskih agencija i Ministarstva sigurnosti BiH da se koordinirano suprotstave aktuelnim sigurnosnim izazovima.

Nakon razgovora u sjedištu SIPA-e, zvaničnici PSBiH i PSNATO-a obišli su Jedinicu za specijalnu podršku SIPA-e. Prezentirane su im mogućnosti i spremnost jedinice u izvršavanju zadataka i misije koju imaju, a izvedena je i pokazna vježba. (kraj)

 

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću