MENI
16.1.2019

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović razgovarao sa ambasadoricom Slovenije u BiH

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH gospodin Nebojša Radmanović susreo se danas sa ambasadoricom Slovenije u BiH Nј. E. Zoricom Bukinac. 

Ovom prilikom ambasadorica Burkinac uručila je gospodinu Radmanoviću čestitku predsjednika Državnog zbora Republike Slovenije gospodina Dejana Židana  povodom izbora za člana Kolegija Predstavničkog doma.

Zahvalјujući se na čestitki, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma gospodin Radmanović naglasio je da je saradnja između BiH i Republike Slovenije bila i ranije dobra, ali da je neprekidno treba jačati, posebno na ekonomskom planu.

Ističući da Republika Slovenija za BiH predstavlјa veoma važnu članicu Evropske unije, gospodin Radmanović izrazio je uvjerenje da će ta prijatelјska država nastaviti da snažno podržava evropski put BiH.

Ambasadorica Bukinac izrazila je nadu da će se vlast u BiH što prije formirati kako bi Bosna i Hercegovina nastavila sa provođenjem Evropske agende i što prije dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću