MENI
28.1.2019

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvovat će u Briselu na Interparlamentarnoj konferenciji o komunikaciji s građanima

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju čine poslanici Nikola Lovrinović, Snježana Bursać – Novaković i Halid Genjac, učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji na temu „Komuniciranje s građanima – kako razviti opsežnu komunikacijsku strategiju parlamenata“, koja će se održati 29. januara u Briselu.

Tokom konferencije, koja predstavlja dio podrške Evropskog parlamenta državama u procesu pristupanja Evropskoj uniji, učesnici će biti upoznati sa komunikacijskom politikom Evropskog parlamenta, kao i sa komunikacijskom strategijom Evropskog parlamenta za izbore koji će biti održani sredinom 2019. godine.

Na skupu, na kojem je najavljeno učešće najviših zvaničnika, poslanika i službenika Evropskog parlamenta, bit će riječi i o odnosu parlamenata i predstavnika medija, o načinima i kanalima komunikacije između parlamenata i građana, kao i o načinima borbe parlamenata protiv lažnih vijesti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću