MENI
4.12.2013

Održana 53. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na 53. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o pravima žrtava torture, predlagači poslanici Azra Hadžiahmetović i Beriz Belkić i Prijedlog zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, predlagač Vijeće ministara BiH.

Nije utvrđena usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i nisu podržana načela Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o krivičnom postupku BiH, predlagač Dom naroda PSBiH.
Podržan je, sa jednim usvojenim amandmanom, Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, predlagači poslanici Mladen Bosić, Darko Babalj, Borislav Bojić, Aleksandra Pandurević i Vesna Krstović-Spremo.

Za narednu sjednicu je odgođeno izjašnjavanje u vezi Informacije o Stručnom savjetovanju o temi: „Stanje izbornog zakonodavstva BiH: Izborni sistem, izborne jedinice, izborna forumla, izborni prag, izgled glasačkih listića i raspodjela mandata“, koje je održano 06.11.2013. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću