MENI
3.12.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović boravio u službenoj posjeti Općini Živinice


- Veliko je ohrabrenje prva posjeta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Općini Živinice. Naime, u ovoj općini ulažu se veliki napori da politika ustupi prostor svakodnevnim ekonomskim problemima koje osjeća svaki građanin, istakao je prilikom susreta s dr. Denisom Bećirovićem načelnik Općine Živinice Hasan Muratović.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Bećirović prisustvovao je prezentaciji impresivnih rezultata koje je u posljednje tri godine ostvarila Općina Živinice. Zahvaljujući prije svega privrednim rezultatima, ali i projektima na svim drugim poljima, živinička komuna, istaknuto je danas, ide krupnim koracima naprijed, a sve je zastupljenija i u vanjskotrgovinskoj razmjeni ne samo ovog dijela nego i cijele Bosne i Hercegovine.

- Uvjeren sam da je vrijeme da se svi organi i zvaničnici na svim nivoima državne vlasti fokusiraju na ekonomska pitanja i podrže ekonomski razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Jer, o rezultatima kakve postižu Živinice ne samo da treba više znati, nego je bitno da svi maksimalno usmjerimo energiju i snažnije podržimo i ovu i sve druge sredine i zajednički podižemo standard građana kako bismo ga približili standardu građana razvijenijih društava i ekonomija Evrope, rekao je dr. Bećirović, naročito pohvalivši konkretne rezultate načelnika Općine Živinice Hasana Muratovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću