MENI
2.12.2013

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa predsjednikom Skupštine Tuzlanskog kantona


- Tuzlanski kanton kao najmnogoljudniji pa u privrednim okvirima vjerovatno i najpotentniji dio Bosne i Hercegovine ima sve uvjete da bude jedna od pokretačkih snaga razvoja cijene države, istaknuto je, između ostalog, prilikom današnjeg susreta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića sa predsjednikom Skupštine Tuzlanskog kantona Slađanom Ilićem.

Nakon što je gospodin Ilić u najkraćim crtama prezentirao aktuelni trenutak ovog dijela Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Bećirović istakao je da je za istinski i sistematični napredak
Tuzlanskog kantona bitno uvezati različite nivoe vlasti kako bi se zahvaljujući tako ostvarenoj sinergiji pospješili pa i promovirali pozitivni rezultati privrede. Na taj način, dodao je dr. Bećirović, sinhronizirano bi se djelovalo i na ostvarenju strateških ciljeva Bosne i Hercegovine koji su prije svega vezani za priključenja Evropskoj uniji i članstvu u NATO.

Također, Bećirović je naglasio da postoji neiskorišten prostor u sferi parlamentarne diplomatije i ponudio da bude promotor uspješnih projekata Tuzlanskog kantona prilikom susreta koje ima sa zvaničnicima iz inozemstva i da pomogne da se uspostave veze privrednika iz ovog područja sa diplomatskim predstavnicima koji djeluju u Sarajevu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću