MENI
2.12.2013

Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Ismeta Dervoz na sastanku Odbora za kulturu, nauku, obrazovanje i medije PSVE-a


O identitetima i različitostima u interkulturalnim društvima, ugroženom evropskom nasljeđu, te dobrom upravljanju i boljem kvalitetu obrazovanja razgovarat će se na sastanku Odbora za kulturu, nauku, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, koji će se 03. i 04. decembra 2013. godine održati u Parizu.

Učesnici među kojima će biti i članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u PSVE-u Ismeta Dervoz, će također razmijeniti mišljenja i u vezi sljedećih tema: „Internet i politika: utjecaj novih informaciono-komunikacijskih tehnologija na demokratiju“, „Poboljšanje zaštite i sigurnosti korisnika u kompjuterskom prostoru“, „Pravo na pristup internetu“ i „Podizanje statusa tehničke stručne obuke“.

Kako je najavljeno, tokom dvodnevnog sastanka Odbora, bit će održano i zasjedanje Ad hoc Pododbora za reformu međunarodnog fudbala na kojem se će raspravljati o reformi upravljanja fudbalom. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću