MENI
2.12.2013.

Počeo sa radom 15. Cetinjski parlamentarni forum


U organizaciji Skupštine Crne Gore i uz potporu Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga (DCAF), danas je u Budvi počeo sa radom 15. Cetinjski parlamentarni forum.

Predsjedateljica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Dušanka Majkić, članovi Povjerenstva Beriz Belkić i Krunoslav Vrdoljak, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović sudjeluju u radu ovog dvodnevnog skupa, na kojem su, pored domaćina, nazočni i predstavnici parlamentranih odbora koji se bave nadzorom sektora obrane i sigurnosti Albanije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije.

Cetinjski parlamentarni forum, na kojem je nazočan i jedan broj stručnjaka, predstavnika izvršne vlasti, te revizorskih institucija, ima za cilj da se putem interaktivnog dijaloga razmjene mišljenja i pozitivne prakse o jačanju kontrolne uloge parlamenta nad sektorom obrane i sigurnosti.

U radu foruma sudjeluju i predstavnici brojnih međunarodnih organizacija i institucija.

U uvodnom dijelu 15. Cetinjskog parlamentarnog foruma sudionicima su se obratili Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore, ministrica obrane Crne Gore Milica Pejanović Đurišić i ministar obrane Makedonije Talat Xhaferi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću