MENI
2.12.2013

Počeo sa radom 15. Cetinjski parlamentarni forum


U organizaciji Skupštine Crne Gore i uz podršku Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga (DCAF), danas je u Budvi počeo sa radom 15. Cetinjski parlamentarni forum.

Predsjedavajuća Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Dušanka Majkić, članovi Komisije Beriz Belkić i Krunoslav Vrdoljak, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović učestvuju u radu ovog dvodnevnog skupa, na kojem su, pored domaćina, prisutni i predstavnici parlamentranih odbora koji se bave nadzorom sektora odbrane i sigurnosti Albanije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije.

Cetinjski parlamentarni forum, na kojem je prisutan i jedan broj eksperata, predstavnika izvršne vlasti, te revizorskih institucija, ima za cilj da se putem interaktivnog dijaloga razmjene mišljenja i pozitivne prakse o jačanju kontrolne uloge parlamenta nad sektorom odbrane i sigurnosti.

U radu foruma učestvuju i predstavnici brojnih međunarodnih organizacija i institucija.

U uvodnom dijelu 15. Cetinjskog parlamentarnog foruma učesnicima su se obratili Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore, ministrica odbrane Crne Gore Milica Pejanović Đurišić i ministar odbrane Makedonije Talat Xhaferi. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću