MENI
21.9.2020

Članica Delegacije PSBiH u PSVE Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video – sastanku Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Snježana Novaković – Bursać učestvovat će na video – sastanku Komiteta za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE, koji će se održati 22. septembra 2020. godine.

Kako je najavljeno iz PSVE, članovi Komiteta razmotrit će nacrt izvještaja, kao i nacrt preporuka koje se odnose na starateljstvo nad djecom migrantima bez pratnje i nad odvojenom djecom migranata, kao i na upotrebu umjetne inteligencije u zdravstvenoj zaštiti, te uticaj upotrebe umjetne inteligencije na tržište rada.

Bit će saslušan i izvještaj, te obavljena javna rasprava uz učešće stručnjaka na temu „Diskriminacija lica sa dugotrajnom bolešću“.

U okviru rasprave o programu rada i prioritetima, članovi Komiteta trebalo bi da imenuju i izvjestioce na temu kolebljivosti vakcine protiv virusa korona (COVID – 19), kao i na temu uticaja pandemije COVID-a 19 na dječija prava. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću