MENI
22.9.2020

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a Asim Sarajlić i Nikola Lovrinović razgovarali s ambasadorom Crne Gore u BiH

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Asim Sarajlić i Nikola Lovrinović razgovarali su danas s ambasadorom Crne Gore u BiH Obradom Mišom Stanišićem.

Tokom susreta, koji je protekao u prijateljskoj atmosferi, razmijenjena su mišljenja o aktuelnom stanju euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, kao i o nedavno provedenim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Današnji susret protekao je i u znaku činjenice da je ambasador Stanišić u proteklih petnaest godina, u svojstvu šefa Delegacije Skupštine Crne Gore u PSNATO-a i predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, značajno doprinio unapređenju saradnje i prijateljskih odnosa sa članovima Delegacije PSBiH u PSNATO-a i Zajedničkom komisijom za odbranu i sigurnost BiH, koja je prepoznata kao primjer dobre parlamentarne saradnje odbora u regionu Zapadnog Balkana.

Sarajlić i Lovrinović upoznali su ambasadora Stanišića i sa trenutnim aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, odnosno Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH.

Ambasador Stanišić posebno se interesirao za proces implementacije 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije za članstvo BiH u Evropskoj uniji, kao i za aktivnosti koje se čine u suočavanju sa izazovima migrantske krize. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću