MENI
27.3.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović sastao se sa opunomoćenim ambasadorom Ruske Federacije u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gospodin Nebojša Radmanović sastao se sa opunomoćenim ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini gospodinom Igorom Kalabuhovim. Razgovarali su o bilateralnim odnosima Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine koji su dobri, ali opterećeni ukupnim odnosima Zapada sa Ruskom Federacijom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ukupnoj situaciji. Ambasador je upoznao Radmanovića s trenutnim stanjem u ostarivanju specijalne vojne operacije na području Ukrajine.

Na kraju sastanka, ambasador je uručio poziv Radmanoviću koji mu upućuje prvi zamjenik predsjednice Vijeća Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije Andrej Jackin za učešće u X Nevskom međunarodnom ekološkom kongresu „Ekologija: pravo, a ne privilegija“, a koji će se održati u Sankt Peterburgu od 25. – 26. maja ove godine." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću