MENI
4.4.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović sastao se sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH

„Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom. Tokom posjete razgovarano je o napretku Bosne i Hercegovine u procesu priključivanja EU.

Ademović se zahvalio ambasadoru Sattleru na podršci koju pruža Bosni i Hercegovini na euroatlantskom putu, posebno za doprinos koji je imao u procesu sticanja statusa kandidata za članstvo u EU. Ademović je naglasio da je punopravno članstvo u NATO-u i EU prioritet Bosne i Hercegovine, te još jednom podcrtao kako se od nove vlasti s pravom očekuje da učini sve da BiH do tog cilja što prije dođe.

Ambasador Sattler je istaknuo kako je EU veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i kako će i dalje nastaviti zajedničku saradnju i podršku na njenom evropskom putu. Također je izrazio svoje zadovoljstvo usvajanjem budžeta Bosne i Hercegovine i naglasio važnost što skorije implementacije 14 prioriteta EU.

Na kraju sastanka još jednom je konstatirano da je budućnost Bosne i Hercegovine u EU i da BiH nema drugu alternativu.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću