MENI
5.4.2023

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske

"Prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marinko Čavara primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist. 

Sagovornici se složili da između dvije zemlje vladaju prijateljski odnosi. Gospodin Čavara je zahvalio na kontinuiranoj pomoći Švedske Bosni i Hercegovini. 

Tokom razgovora u fokus je stavljena tema evropskih integracija, odnosno kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji. Na tragu toga, gospodin Čavara je govorio o izazovima koji su stavljeni pred Bosnu i Hercegovinu, a koji su, kako je ocijenio, odlična prilika za stabilizaciju političkih odnosa. 

Razgovarali su i o jačanju saradnje parlamenata i svih drugih institucija dvije države kako bi doprinijeli ispunjenju trenutnih obveza BiH za prelazak u naredne integracijske faze i otvaranje pretpristupnih pregovora za punopravno članstvo BiH u Evropskoj uniji.  

Tema sastanka je bila i aktuelna politička situacija, uz osvrt na trenutna događanja u BiH i svijetu." (saopćenje iz Kabineta prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću