MENI
7.4.2023

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović sastao se sa nerezidentnim ambasadorom Republike Armenije u BiH

“Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Republike Armenije u BiH Ashotom Hovakimianom. Tokom posjete razgovarano je o trenutnim odnosima između dvije zemlje i mogućnosti unapređenja istih.

Ambasador Hovakimian je čestitao Ademoviću imenovanje na poziciju zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i zaželio mu uspješan rad. Ambasador je upoznao Ademovića o političkoj situaciji u njihovoj zemlji, te naglasio potrebu da obje strane učine napore za dalje unapređenje međusobnih veza, posebno na privrednom planu.

Tokom razgovora Ademović je upoznao ambasadora Hovakimiana o dodjeljenom kandidatskom statusu Bosni i Hercegovini za članstvo u Evropsku uniju (EU), te je istaknuo potpuno i neupitnu opredjeljenost Bosne i Hercegovine za postizanje punopravnog članstva u EU.” (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću