MENI
16.11.2012

Članica Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Milica Marković na sjednici Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj u Moskvi


Članica Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PS VE), Milica Marković će učestvovati na sjednici Komiteta za socijalna pitanja, zdravlje i održivi razvoj Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope koji će se održati u Moskvi 19. i 20. novembra.

Programom je predviđeno da prvog dana zasjedanja, između ostalih, budu prezentirani izvještaji na teme „Jednak pristup zdravstvenoj zaštiti“, „Nanotehnologija: uravnoteženje dobitaka i rizika za javno zdravstvo i okruženje“, „U smjeru Konvencije Vijeća Evrope za borbu protiv trgovine ljudskim organima“, „Administrativna organizacija metropola: ključ za jačanje lokalne demokratije u Evropi“, „Energetska diverzifikacija kao osnovni doprinos održivom razvoju“.

U okviru zasjedanja će biti održan i 10. sastanak mreže parlamentaraca za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom, za kada je predviđena i razmjena mišljenja sa ekspertima, predstavnicima ruske vlade, parlamenta, lokalnih vlasti i nevladinih organizacija. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću