MENI
22.10.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić razgovarao s ambasadorom Turske


"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Božo Ljubić primio je danas ambasadora Turske NJ. E. Ahmeta Yildiza (Jildiz). Tom prilikom, ambasador Yildiz zanimao se za aktuelno političko stanje u Bosni i Hercegovini posebno na proces rješavanja institucionalne krize. Dr. Ljubić je kazao da stanački lideri još uvijek pokušavaju pronaći rješenje i da će sljedeći dani dati odgovor na pitanje koje će političke stranke činiti vladajuću većinu, hoće li to biti i dalje postojeća ili neka nova. Ono što je najvažnije, naglasio je dr. Ljubić jest da se mora znati ko je to i da mora preuzeti odgovornost za funkcioniranje institucija i za stanje u zemlji.

Ambasador Yildiz je još jednom izrazio podšku Turske stabilnosti i dobrobiti BiH i istaknuo da je Turska kao balkanska država živo zainteresirana za saradnju sa svim zemljama u regiji pa tako i za BiH. Štoviše, doao je on, Turska smatra svojom obavezom da pomogne državama u regiji.

Dr. Ljubić je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i izrazio očekivanje da će dobre političke odnose pratiti i sve bolji ekonomski odnosi. On je ambasadoru Yildizu također kazao da će vodstvo Parlamenta BiH uputiti Parlamentu Velikoj narodnoj skupštini Turske službeni poziv za zvaničnu posjetu." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Bože Ljubića. (kraj)  

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću