MENI
22.10.2012

Održana sjednica Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova


Na danas održanoj 9. sjednici Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova utvrđen je tekst Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, koje će u dalju parlamentarnu proceduru kao predlagač uputiti Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

Usvojen je Izvještaj o posjeti delegacije Komisije gender institucijama Kraljevine Španije, Izvještaj o učešću poslanice Ismete Dervoz na konferenciji koja je održana u Tirani, 14. 9. 2012., kao i Odluka o održavanju tematske sjednice Komisije koja će biti održana povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembra.

K’ znanju je primljena Informacija sa sastanka s izvjestiocem Odbora za jednakost i borbu protiv diskriminacije Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Jeanom Charlesom Gardettom, Informacija o predstojećoj posjeti specijalne izvjestiteljice UN-a za borbu protiv nasilja nad ženama, kao i Informacija o održavanju parlamentarnog seminara “Zaštita ljudskih prava i položaj žena i djece” koji će biti održan u Briselu 14. i 15. 11. 2012. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću