MENI
25.9.2012

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH dr. Dragan Čović susreo se sa delegacijom Senata Republike Francuske


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, dr. Dragan Čović je tokom današnjeg razgovora sa delegacijom Senata Republike Francuske naglasio kako je neophodno što prije pokrenuti proces izmjena Ustava BiH, ocjenivši da ove promjene trebaju Bosnu i Hercegovinu učiniti funkcionalnom državom.

„Kriza u našoj zemlji je problem, ali i šansa tokom koje domaći predstavnici vlasti trebaju preuzeti odgovornost i pronaći rješenja za uspostavu strukture zemlje zasnovanog na principu apsolutne ravnopravnosti naroda i građana“, istako je dr. Čović. On je rekao kako vjeruje u evropsku budućnost Bosne i Hercegovine, ali i da njeno sadašnje unutrašnje uređenje takav put otežava.

Članovi delegacije Senata Republike Francuske koje je predvodio predsjednik Grupe prijateljstva za Zapadni Balkan, Jean Pierr Michel i potpredsjednik Grupe za BiH, Billout Michel su naglasili kako je za ulazak BiH u EU neophodna aktivna uloga i dogovor domaćih političkih aktera.

Tokom susreta dr. Draganu Čoviću je uručena medaljana Senata, uz poziv da posjeti Republiku Francusku. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću