MENI
21.9.2012

Predsjedavajući Predstavničkog doma dr. Božo Ljubić razgovarao sa zamjenikom predsjednika Donjeg doma britanskog Parlamenta


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Božo Ljubić razgovarao je na marginama Evropske konferencije predsjednika parlamenata u Strasbourgu sa zamjenikom predsjednika Donjeg doma britanskog Parlamenta Nigelom Evansom.

Ovom prilikom, dr. Ljubić je istakao vrlo važnu ulogu koja Velika Britanija ima u kreiranju procesa koji vode ka stabilnosti BiH i njezinim evroatlantskim perspektivama. On je ukazao na aktuelne probleme s kojima se suočava BiH, ali i izrazio oprezni optimizam da će oni biti prevladani. Evropska perspektiva je vrlo bitna za stabilnost i održivost BiH, ali mora vladati i ravnoteža u odnosima tri konstitutivna naroda.

Gospodin Nigel Evans je kazao da će Velika Britanija nastaviti pozitivno djelovati prema BiH i da naša zemlja ostaje u fokusu njihovog interesa.
Sagovornici su načeno dogovorili inteziviranje susreta na parlamentarnoj razini i posjete čelnika Donjeg doma i Predstavničkog doma PS BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću