MENI
25.10.2023

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a Kemal Ademović i Obren Petrović posjetili Ambasadu BiH u Stockholmu

Predsjedavajući Doma naroda i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i član Delegacije Obren Petrović, koji učestvuju na 104. Rose Roth seminaru u Stockholmu, posjetili su Ambasadu BiH u Kraljevini Švedskoj.

Razgovarano je o aktivnostima Ambasade BiH, kao i o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa BiH i Kraljevine Švedske.

Ademović i Petrović upoznati su i sa problemima u vezi sa ukidanjem avionskih linija sa Bosnom i Hercegovinom, kao i o problemima sa prijavom i upisom novorođene djece, što otežava život i rad naših građana kojih u Švedskoj zvanično ima oko 80 hiljada, a nezvanično i do 200 hiljada.

Dogovoreno je da se organizuje sastanak kome bi prisustvovali predstavnici Ministarstva vanjskih poslova BiH, entitetskih vlada i građana koji žive u Švedskoj, s ciljem da se rješavaju pitanja državljanstva, evidencije i niz drugih stvari.

Posebno je istaknut uspjeh građana porijeklom iz BiH u svim sferama života, te veoma dobra integrisanost u švedsko društvo. 

Osim otpravnice poslova u Ambasadi BiH Sabine Konjhodžić i osoblja Ambasade, razgovoru su prisustvovali i predstavnici Saveza udruženja privrednika i građana u Švedskoj porijeklom iz BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću