MENI
25.10.2023

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO-a Kemal Ademović i Obren Petrović razgovarali sa švedskim parlamentarcima porijeklom iz BiH

Predsjedavajući Doma naroda i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović i član Delegacije Obren Petrović, koji učestvuju na 104. Rose Roth seminaru u Stockholmu, održali su sastanak sa članovima Parlamenta Kraljevine Švedske porijeklom iz naše zemlje Denisom Begićem i Dženanom Čišijom.

Švedski parlamentarci porijeklom iz naše zemlje posebno su ukazali na velike mogućnosti saradnje Bosne i Hercegovine sa Švedskom. Kako su ocijenili, raspoloženje zvaničnika i Vlade Švedske jeste da se Bosni i Hercegovini pruži puna podrška na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. S tim u vezi, naglasili su potrebu da se iskoriste potencijal i resursi građana porijeklom iz BiH, kao i potrebu snažnijeg djelovanja institucija BiH u tom pravcu.

Begić i Čišija, koji su članovi Socijaldemokratske partije Švedske, upoznali su Ademovića i Petrovića sa funkcioniranjem i aktivnostima Parlamenta Švedske.

Tokom sastanka bilo je riječi i o mogućnostima unapređenja bilateralnih odnosa, te privredne saradnje dvije prijateljske zemlje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću