MENI
30.10.2023

Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma održali sastanak sa novoimenovanim ambasadorima BiH u Kanadi, Kraljevini Švedskoj, Ruskoj Federaciji i Maleziji

Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović, Mladen Bosić i Milan Petković održali su danas sastanak sa novoimenovanim ambasadorima BiH u Kanadi, Kraljevini Švedskoj, Ruskoj Federaciji i Maleziji.

Ambasadori BiH Ivan Orlić u Ruskoj Federaciji, Aleksandar Bogdanić u Kanadi, Bojan Šošić u Kraljevini Švedskoj i Edin Jahić u Maleziji pozdravili su održavanje ovog sastanka, naglašavajući, između ostalog, značaj parlamentarne diplomatije za unapređenje odnosa naše zemlje sa zemljama u koje su imenovani na ambasadorske pozicije.

Novoimenovani ambasadori predstavili su svoja očekivanja i planove djelovanja, te izrazili nadu da će svoj mandat obaviti u skladu sa diplomatskim pravilima i praksom, te da će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na najbolji mogući način.

Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH današnji sastanak također su ocijenili kao dobru praksu i primjer uspostavljanja sinergije svih institucija Bosne i Hercegovine u pravcu kvalitetnog diplomatskog predstavljanja naše zemlje.

Poslanici Magazinović, Bosić i Petković poželjeli su novoimenovanim ambasadorima uspješan mandat na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću