MENI
12.1.2024

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH Zdenko Ćosić i zamjenik predsjedavajućeg Dženan Đonlagić učestvovat će na sastanku predsjedavajućih COSAC-a

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Zdenko Ćosić i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije Dženan Đonlagić učestvovat će na sastanku predsjedavajućih Konferencije parlamentarnih odbora za poslove Evropske unije (COSAC), koji će se 14. i 15. januara ove godine održati u belgijskom gradu Namuru.

Ovaj događaj, koji će okupiti predsjedavajuće komisija/odbora nacionalnih parlamenata za pitanja Evropske unije (EU) i članove Evropskog parlamenta, bit će prilika za predstavljanje prioriteta belgijskog predsjedavanja Vijećem EU u narednih šest mjeseci.

Predviđeno je da učesnici sastanka otvore debatu o realizaciji Evropskog stuba socijalnih prava, kao i da razmijene mišljenja i stavove o budućnosti EU i procesa proširenja EU nakon održavanja ovogodišnjih izbora za Evropski parlament. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću