MENI
15.1.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara susreo se sa nadbiskupom vrhbosanskim metropolitom mons. dr. Tomom Vukšićem

"Danas je u Nadbiskupijskom ordinarijatu u Sarajevu nadbiskup vrhbosanski metropolit mons. dr. Tomo Vukšić primio predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinka Čavaru.

Prilikom susreta razgovarali su o aktuelnom stanju, te su razmijenili mišljenja o društveno-političkim prilikama u domovini BiH.

Razgovarano je o Osnovnom ugovoru između Svete Stolice i BiH, te o svim aktivnostima koje je potrebno poduzeti s ciljem njegove realizacije. Također je bilo riječi i o sadašnjem stanju Katoličke crkve i hrvatskoga naroda u njoj.

Istaknuta je važnost uspostave pravde i društvene sloge kao i prava svakog čovjeka i svih naroda u BiH.

Predsjedavajući Čavara zahvalio se nadbiskupu za sav doprinos očuvanju hrvatskog identiteta, te na duhovnoj i svakoj podršci.

Na kraju sastanka iskazana je obostrana spremnost za intenzivno zajedničko djelovanje s ciljem poboljšanja sveukupnog stanja u društvu." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću