MENI
18.1.2024

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU) učestvuju na dvodnevnom sastanku Interparlamentarne unije u Parizu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma i predsjedavajući Delegacije PSBiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU) dr. Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg Delegacije PSBiH u IPU Miroslav Vujičić prisustvuju u Parizu na dvodnevnom sastanku o temi „Postizanje ciljeva održivog razvoja jačanjem duha zajedništva na nacionalnoj, regionalnoj i globalnoj razini“.

Sastanak zajednički organiziraju IPU i Parlament Republike Francuske. Ovakvi susreti se organiziraju u svrhu unapređenja provedbe ciljeva održivog razvoja.

Tokom sastanka, učesnici su razgovarali o načelima održivosti na primjeru pripreme i organizacije Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje će se odžati u Parizu ove godine.

Parlamentarci iz Grupe Dvanaest Plus koju čini 47 zemalja svijeta, raspravljali su i o inovativnim pristupima provedbe ciljeva održivog razvoja, oslanjajući se na olimpijski duh i vrijednosti kao što su timski rad, ustrajnost i poštovanje. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću