MENI
18.1.2024

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH Kemal Ademović primio u posjetu ambasadora Republike Azerbejdžan u BiH

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kemal Ademović primio je danas u  posjetu ambasadora Republike Azerbejdžan u BiH Vilayata Mukhtara Oghlu Guliyeva

Predsjedavajući Ademović i ambasador Guliyev konstatovali su da su odnosi između dvije države dobri i prijateljski, te naglasili da se oni mogu dalje razvijati na planu međuparlamentarne saradnje, ekonomije i kulture.

Predsjedavajući Ademović izrazio je zadovoljstvo zbog donošenje odluke  o uzajamnom otvaranju ambasada u Sarajevu i Bakuu, te naglasio bitnost tog čina za dalje jačanje sveukupnih odnosa dvije zemlje.

Ambasador Guilyev upoznao je predsjedavajućeg Ademovića sa nastupajućim vandrednim izborima u Republici Azerbejdžan, koji će se održati 7.2.2024. godine, te pozvao predstavnike Parlamentarne skupštine BiH da učestvuju u nadgledanju izbornog procesa.

Ambasador Guilyev najavio je posjetu predsjednice Parlamenta Republike Azerbejdžan Bosni I Hercegovini. Sagovornici su naglasili važnost ovakvih susreta na najvišem nivou i izrazili nadu da će se kontinuitet ovakvih posjeta nastaviti i ubuduće." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Kemala Ademovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću