MENI
19.1.2024

Poslanica u Predstavničkom domu PSBiH Sabina Ćudić učestvuje na skupu povodom pokretanja Parlamentarne mreže Jugoistočne Evrope za slobodu vjeroispovjesti i uvjerenja

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sabina Ćudić učestvuje na skupu povodom pokretanja Parlamentarne mreže Jugoistočne Evrope za slobodu vjeroispovjesti i uvjerenja (IPPFORB SEE), koji se danas i sutra održava u Sarajevu.

Obraćajući se prisutnima u uvodnom dijelu skupa, poslanica Ćudić je kazala da Parlamentarna mreža Jugoistočne Evrope za slobodu vjeroispovjesti i uvjerenja predstavlja mrežu parlamentaraca iz cijelog svijeta posvećenih borbi protiv vjerskog progona i unapređenju slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja.

Istaknula je važnost potpisivanja Sarajevske deklaracije, kojom, kako je kazala, parlamentarci i predstavnici civilnog društva iz regije na simboličan način pokazuju posvećenost zaštiti i promoviranju slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja kroz svoj rad i institucije, a s ciljem unapređenja zaštite ljudskih prava na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Tokom događaja, na kojem učestvuje i direktorica IPPFORB-a Fernanda San Martin Carrasco, učesnici će također istraživati i raspravljati o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja, te razgovarati sa poslanicima o budućim aktivnostima ove Parlamentarne mreže. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću