MENI
24.1.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara primio u posjetu ambasadora Republike Azerbejdžan u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara primio je danas u posjetu ambasadora Republike Azerbejdžan u BiH, Nj. E. Vilayata Mukhtara Oghlu Guliyeva.

Tokom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo dostignutim nivoom prijateljskih odnosa, saradnjom dvije države, te činjenicom da između BiH i Azerbejdžana ne postoje otvorena pitanja. Zahvaljujući se na dosadašnjoj podršci koju je Republika Azerbejdžan pružila našoj zemlji, predsjedavajući Čavara ocijenio je da dvije zemlje dijele mnogo zajedničkih vrijednosti i da je u interesu građana dalje jačanje prijateljskih odnosa kroz privrednu saradnju, kao i saradnju u oblastima obrazovanja i kulture.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Azerbejdžanu. S tim u vezi, ambasador Guliyev informisao je predsjedavajućeg Čavaru da se početkom februara ove godine održavaju vanredni predsjednički izbori u Azerbejdžanu, te je pozvao i delegaciju PSBiH da učestvuje u misiji posmatrača tih značajnih izbora.

Razgovarano je i o jačanju međuparlamentarne saradnje dvije države, kao i o budućim aktivnostima na nivou dva državna parlamenta." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću