MENI
1.2.2024

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBIH dr. Denis Zvizdić primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH

"Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu  ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH Helenu Lagerlöf i tom prilikom zahvalio je na svemu što je Švedska uradila za Bosnu i Hercegovinu.

Istaknuo je značaj prijateljskog i institucionalnog odnosa prema BiH, kao i brojne projekte koji su realizirani putem švedskih agencija.

Naglasio je da je bosanskohercegovačka dijaspora izuzetno važna spona između dvije zemlje i da predstavlja najbolji primjer dobre integracije u društvo.

Ambasadorica Lagerlöf je poručila da Švedska podržava integraciju Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i naglasila da perspektiva članstva predstavlja motivaciju za ubrzane reforme i stvaranje uslova za kvalitetan privredni razvoj i bolju regionalnu saradnju.

Tokom sastanka, konstatirano je da je saradnja na bilateralnom nivou izuzetno dobra i da prijateljske odnose treba dodatno unapređivati.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić izrazio je očekivanje da će Kraljevina Švedska u narednom periodu postati punopravna članica NATO-a i da će podržati put Bosne i Hercegovine u NATO.

Zamjenik predsjedavajućeg Zvizdić je ambasadorici Lagerlöf poželio uspješan mandat u Bosni i Hercegovini i rekao da BiH ostaje dobar prijatelj i pouzdan partner Kraljevini Švedskoj." (saopćenje iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću