MENI
1.2.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Marinko Čavara primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH

"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Marinko Čavara primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH Helenu Lagerlöf.

Tokom susreta zajednički je ocijenjeno da su odnosi dvije države dobri i prijateljski. Naglašeno je da je potrebno raditi kako na unapređenju bilateralnih odnosa tako i ekonomske saradnje, posebno na planu privlačenja švedskih investicija u BiH.

Ambasadorica Lagerlöf kazala je kako Vlada njene zemlje snažno podržava proces proširenja i evropskih integracija Bosne i Hercegovine i svih drugih zemalja regiona. Zahvaljući se na podršci, predsjedavajući Čavara izrazio je očekivanje da će BiH u martu ove godine otvoriti pretpristupne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, kao i da će taj proces relaksirati političke odnose u našoj zemlji.

Predsjedavajući Čavara poželio je ambasadorici Kraljevine Švedske dobrodošlicu i uspješan mandat u Bosni i Hercegovini." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Marinka Čavare)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću