MENI
31.7.2012

Čestitka predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Milorada Živkovića predsjedniku Nacionalnog vijeća Švicarske Konfederacije


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Milorad Živković uputio je, povodom Dana Švicarske Konfederacije, čestitku predsjedniku Nacionalnog vijeća Švicarske Konfederacije Hansjorgu Valteru.

Tekst čestitke prenosimo u cjelini:

"Poštovani gospodine predsjedniče,
U ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, čestitam Vam 1. avgust, Dan Švajcarske Konfederacije, sa željom za dalji prosperitet i napredak vaše zemlje a na dobrobit svih njenih građana.
Dozvolite mi da i ovom prilikom istaknem uvjerenje da ćemo odnose između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Nacionalnog vijeća Švajcarske Konfederacije nastaviti razvijati i ubuduće, posebno razmjenom delegacija na svim parlamentarnim nivoima i time doprinositi jačanju saradnje i razmjene iskustava značajnih za realizaciju evropskog puta i evroatlanskih integracija Bosne i Hercegovine.
Gospodine predsjedniče, zadovoljstvo mi je da Vam, još jedanput, čestitam praznik vaše zemlje sa molbom da čestitke prenesete i kolegama parlamentarcima u Nacionalnom vijeću Švajcarske Konfederacije.
Primite, Ekselencijo, izreze mog dubokog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću