MENI
30.4.2024

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Nihad Omerović učestvovat će u Bakuu na 6. svjetskom forumu o interkulturalnom dijalogu

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nihad Omerović učestvovat će na 6. svjetskom forumu o interkulturalnom dijalogu, koji će se od 1. do 3. maja održati u Bakuu (Republika Azerbejdžan).

Tokom ovog velikog globalnog Foruma, na temu „Dijalog za mir i globalnu sigurnost – saradnja i međusobna povezanost“, učesnici će imati priliku da, u okviru panel rasprava,  razmijene mišljenja, stavove i iskustva u vezi sa brojnim pitanjima, poput uloge obrazovanja i angažmana omladine u suzbijanju ksenofobije, diskriminacije i sprečavanja zločina iz mržnje, pitanja migracija i njihovog društvenog uticaja, kao i prijetnji po međunarodnu sigurnost, uloge žena i njihovih prava u jačanju multikulturalnog dijaloga, izgradnje povjerenja kroz međuvjerski dijalog, te pitanja vještačke inteligencije kao prilike ili prijetnje ljudskoj kulturi i civilizaciji.

Omerović će se učesnicima Foruma obratiti u okviru međuparlamentarne konferencije na temu „Uloga i najbolje prakse zakonodavaca u zaštiti kulturne baštine“, a predviđen je i susret sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Azerbejdžana za Bosnu i Hercegovinu. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću