MENI
6.7.2012

Održana sjednica Odbora za žalbe građana

Na današnjoj 41. sjednici Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, razmatrana je Informacija o mogućnostima i načinu korištenja sredstava IPA Nacionalnog programa 2010 – Bosna i Hercegovina, Komponenta VIII – Implementacija reforme policije. Dogovoren je i dalji način saradnje sa predstavnicima ovog projekta. Mate Miletić, Ermin Pešto, Amela Bašić i Hamida Karčić su prisutne izvjestili o pet predstavki na rad pripadnika Granične policije BiH. Odlučeno je da su tri predstavke neosnovane, jedna osnovana, dok će se o jednoj predstavci Odbor izjasniti na jednoj od narednih sjednica.
Također, razmatrana je jedna predstavka na rad pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, čiji je izvjestilac bila Danica Berić, koja je ocjenjena kao neosnovana.
Predsjedavajući Odbora za žalbe građana će prisustvovati na radionici na temu izrade zakona o Parlamentarnom nadzoru u oblasti odbrane i sigurnosti, u organizaciji Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost PSBiH, NATO Štaba u Sarajevu i Misije OSCE-a u BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću