MENI
3.7.2012

Čestitka zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denisa Bećirovića ambasadoru SAD-a


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je, povodom Dana nezavisnosti, čestitku ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Patricku Moonu.

Tekst čestitke prenosimo u cjelini:

"Poštovani gospodine ambasadore,

Zadovoljstvo mi je da Vam, povodom Dana nezavisnosti, velikog praznika Sjedinjenih Američkih Država, uputim najiskrenije čestitke i želje za daljnji prosperitet i napredak Vaše zemlje, sreću i blagostanje države koja proslavlja dvjesto trideset šestu godišnjicu demokratskog razvoja.
Dozvolite mi da i ovom prilikom istaknem zahvalnost građana Bosne i Hercegovine za sveukupni angažman i iskazanu spremnost Sjedinjenih Američkih Država da u najtežim trenucima naše historije podrže borbu Bosanaca i Hercegovaca za pravo na život, slobodu i izgradnju demokratskih institucija svoje države.
Toplina i prijateljska osjećanja prema američkom narodu duboko su usađena u srcima svih onih koji su prepoznali dobročinstvo i solidarnost Sjedinjenih Američkih Država i čvrst su temelj svim budućim odnosima građana Bosne i Hercegovine prema građanima Sjedinjenih Američkih Država.
Uz iskrene čestitke za Vaš veliki praznik, koristim priliku, Ekselencijo, da Vam još jedanput uputim izraze mog dubokog uvažavanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću