MENI
28.6.2012

Članica delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Ismeta Dervoz predstavila osnove izvještaja o destrukciji i rekonstrukciji industrijskog naslijeđa


Na sastanku Pododbora za kulturu, različitosti i naslijeđe Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, članica delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ismeta Dervoz predstavila je osnove izvještaja o destrukciji i rekonstrukciji industrijskog naslijeđa.

Kako je rečeno, o izvještaju će se detaljnije razgovarati na jednodnevnoj konferenciji, koju će Vijeće Evrope i Parlament Slovenije organizirati u septembru ove godine u Mariboru. Također, najavljeno je da će se finalni izvještaj prezentirati pred članicama Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope tokom 2013. godine.

Kao članica mreže parlamentaraca kojima se moguće obratiti u slučaju nasilja u porodici i nasilja nad ženama, Ismeta Dervoz je prisustvovala i raspravi na kojoj su razmijenjena mišljenja o istorijskim i zakonodavnim aspektima seksualnog nasilja u braku. Nakon toga, predstavljena je prva tv i web kampanja koja je u vezi ove problematike realizirana u Francuskoj tokom 2011. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću