MENI
26.6.2012

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine učestvuje na 19. zasjedanju Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja


Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koje čine poslanica Aleksandra Pandurević i delegat Dragutin Rodić, učestvovat će u svojstvu posmatrača na 19. zasjedanju Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koje se 27. i 28. juna 2012. godine održava u Pragu.

Glavna tema 19. zasjedanja bit će „Izazovi za demokratiju tokom perioda globalne ekonomske krize“, a razmijenit će se mišljenja i o aktivnostima ovog međuparlamentarnog tijela u 2011. i 2012. godini, te prezentirati planovi za rad u 2013. godini.

Između ostalih, učesnicima će se obratiti Sergei Popov, predsjednik Generalne skupštine i Lubomír Zaoràlek, zamjenik predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike.
Interparlamentarna skupština pravoslavlja (I.A.O) je međuparlamentarno tijelo u kojem učestvuju delegacije 24 države koje su imenovane od strane predsjedavajućih parlamenata, kao i pet nezavisnih grupa parlamentaraca iz zemlja izvan Evrope. Glavni ciljevi ovog tijela jesu razvijanje političke i kulturne aktivnosti s ciljem poticanja komunikacije i razvitka odnosa međusobnog povjerenja, razumijevanje savremenih političkih pojava i društvenih trendova, te promocija elemenata pravoslavlja što pozitivno utječe na međusobno razumijevanje kultura. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću