MENI
25.6.2012

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) susrela se sa delegacijom Crne Gore


U okviru Trećeg dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE), koje je danas počelo u Strasbourgu, delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u ovoj međunarodnoj organizaciji susrela sa delegacijom Crne Gore.

Članovi delegacije PSBiH Milica Marković, Senad Šepić, Ismeta Dervoz, Mladen Ivanić, Borjana Krišto i Krunoslav Vrdoljak su istakli kako je susret bio prilika da se razmijene mišljenja u vezi jačanja međusobnih odnosa i saradnje o pitanjima koja su od interesa za obje prijateljske zemlje.

Delegacija Crne Gore je informirala članove delegacije naše zemlje o progresu koji je Crna Gora ostvarila u ispunjavanju obaveza preuzetih stupanjem u Vijeće Evrope.

Također, Mladen Ivanić i Milica Marković učestvovat će sutra na sastanku Odbora za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Odbor za monitoring), na kojem će koizvjestioci za BiH, Karin Woldseht i Vareikis Eugidijus informirati prisutne o njihovoj posjeti Bosni i Hercegovini, koja je održana u periodu od 04. do 07. juna 2012. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću