MENI
22.6.2012

Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Ismeta Dervoz na sastanku Komiteta za nauku, kulturu, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Ismeta Dervoz učestvovat će na zasjedanju Komiteta za nauku, kulturu, obrazovanje i medije Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PS VE) koje se održava u Strazburu od 25. do 28. juna.

Programom je predviđeno da, između ostalih, budu razmatrani izvještaji “Višestruka diskriminacija protiv muslimanki u Evropi: za jednake šanse”, “Pravo na slobodu izbora obrazovanja u Evropi” i “Stanje medijskih sloboda u Evropi”.

Učesnici će imati priliku razmijeniti mišljenja sa komesarom za ljudska prava Vijeća Evrope, Nilsom Muiznieksom, stalnim predstavnikom Austrije u Vijeću Evrope, ambasadorom Thomasom Hajnoczijem, kao i predstavnicima Odjela za obrazovanje Vijeća Evrope, OSCE-a i UNESCO-a.

Tokom sastanka Podkomiteta za medije i informatičko društvo i Podkomiteta za kulturu, različitosti i naslijeđe predviđeno je prezentiranje izvještaja “Etika u nauci”, dok će posljednjeg dana zasjedanja biti imenovan izvjestilac za temu “Internet i politika: uticaj novih informacija i komunikacione tehnologije na demokratiju“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću