MENI
21.5.2012

Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH tokom službene posjete Republici Hrvatskoj imali niz uspješnih susreta


Predsjedavajući Mirza Kušljugić i članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zvonko Jurišić, Milica Marković i Mladen Ivanković Lijanović, su se tokom službene posjete Republici Hrvatskoj susreli sa predsjednikom Hrvatskog sabora, Borisom Špremom, pomoćnikom ministrice vanjskih i evropskih poslova, Nebojšom Koharovićem, predsjednikom Miloradom Pupovcem i članovima Odbora za vanjsku politiku, potpredsjednikom Ivom Jelušićem i članovima Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i predstavnikom bošnjačke manjine u Hrvatskom saboru Nedžadom Hodžićem.

Tokom svih sastanaka je, kako ocijenjuje predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Mirza Kušljugić, iskazana spremnost za produbljivanje i sistematizaciju saradnje između dvije zemlje. „Poseban akcenat je stavljen na procese vezane za evropske integracije naše zemlje, kao i posljedice koje će za ekonomiju Bosne i Hercegovine imati članstvo Republike Hrvatske u Evropskoj uniji“, rekao je Kušljugić. On je posebno značajnom ocijenio inicijativu predsjednika Odbora za vanjsku politiku, Milorada Pupovca koji je predložio stalnu konferenciju komisija za vanjske poslove zemalja regiona i u tom smislu su već, kako je naglasio Kušljugić, postavljeni temelji budućeg rada.

Za danas su, također, predviđeni susreti delegacije Parlamentarne skupštine BiH sa potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske, Nevenom Mimicom, kao i predsjednikom Danielom Mondekarom i članovima Odbora za evropske integracije Hrvatskog sabora. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću