MENI
21.5.2012

Članica delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, Nermina Kapetanović učestvovala u radu Odbora za pravne poslove i ljudska prava


Članica delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), Nermina Kapetanović učestvovala je danas u radu Odbora za pravne poslove i ljudska prava, na kojem je razmatran Izvještaj o položaju branilaca ljudskih prava država članica PSVE-a.

Izvještaj je prisutnima prezentirala Mailis Reps iz Estonije, članica Alijanse liberala i demokrata za Europu (ALDE), dok je u diskusiji, tokom koje se razgovaralo i o preliminarnom prijedlogu Rezolucije, putem primjedaba i sugestija učestvovala i Nermina Kapetanović. Kako je rečeno, izjašnjenje o tekstu Izvještaja i Rezolucije biće tokom junskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope.

Također, Odbor za pravne poslove i ljudska prava pozvao je članice PSVE-a da osiguraju puno poštovanje ljudskih prava i temeljnih sloboda zaštitnika ljudskih prava, koje su garantirane Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću