MENI
12.4.2012

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a na marginama Rose Roth seminara imali susrete sa delegacijama susjednih zemalja


Predsjedavajući Milorad Živković i članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, Božo Ljubić i Asim Sarajlić, su na marginama 79. Rose Roth seminara koji se održava u Marseju, imali neformalne susrete sa članovima delegacija Narodne skupštine Republike Srbije i Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Brojni stručnjaci i predstavnici akademske zajednice su u uvodnom dijelu današnjeg Rose Roth zasjedanja prezentirali svoja viđenja situacije na Srednjem istoku, nakon čega su uslijedile rasprave o sigurnosnim izazovima i dinamici društvenih promjena nakon “Arapskog proljeća“.

Zajednički imenitelj prethodno obavljenih rasprava o perspektivama promjena, stanju ekonomije i ljudskih prava na prostoru Srednjeg istoka i Sjeverne Afrike, je iskazana potreba za promjenama unutrašnjeg uređenja i kontinuiranu podršku međunarodne zajednice.
Inače, seminar je počeo uvodnim obraćanjima predsjedavajućeg PS NATO-a, Karla A. Lamersa i predsjedavajućeg delegacije Republike Francuske u PS NATO-a, Loica Bouvarda. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću