MENI
6.3.2012

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović razgovarao s ambasadorom Rumunije


"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BIH dr. Dragan Čović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Rumunije u Bosni i Hercegovini NJ.E. Filipa Teodorecua.
Dr. Čović je informirao ambasadora o funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, aktuelnoj političkoj situaciji, reformskim procesima te prioritetima na putu ka euroatlantskim integracijama.

Ambasador Teodorecu je ovom prilikom prezentirao predsjedavajućem Čoviću procese koje su vlasti Rumunije vodile na njenom EU putu kao i trenutne društveno – političke i ekonomske prilike u Rumuniji. U kontekstu razgovora o bilateralnim odnosima naših dviju zemalja, istaknuto je kako je u dosadašnjim institucionalnim susretima obostrano izražen interes za proširivanje pravnog okvira svih oblika saradnje, tj. ugovornog uređenja odnosa.

Pozitivna iskustva u regionalnoj saradnji u okviru regionalnih inicijativa a svakako i parlamentarna saradnja koja se realizira kroz bilateralnu saradnju međuparlamentarnih grupa prijateljstava Parlamentarne skupštine BiH sa parlamentarnim tijelima Rumunije, doprinose daljem unaprijeđenju dobrih odnosa između dviju država, zajednička je ocjena. Uz zadovoljstvo za upriličen susret iskazana je spremnost za nastavak dijaloga i saradnje." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću