MENI
3.2.2012

Održana sjednica Komisija za finansije i budžet Doma naroda


Na održanoj 10. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o unutarnjoj reviziji institucija BiH i Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o finansijskoj reviziji Sekcije BiH na svjetskoj izložbi „EXPO-2010“ u Šangaju za 2010. godinu. Donesen je zaključak u kojem se predlaže Domu naroda PSBiH da naloži Vijeću ministara BiH razmatranje Konačnog izvještaja o radu i predstavljanju BiH na svjetskoj izložbi „EXPO-2010“ za period od 2008. do 2010. godine, i da o poduzetim aktivnostima izvjesti Dom naroda PSBiH u roku od 90 dana od dana prijema ovog zaključka. Također, zaključkom je predloženo Domu naroda PSBiH da naloži Vijeću ministara BiH, prilikom organizacije sličnih manifestacija, pridržavanja općih preporuka Ureda za reviziju institucija BiH, sadržanim u ovom Izvještaju.

Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za finansije i budžet Doma naroda za 2011. godinu, kao i Orijentacijski radni plan za 2012. godinu.
Za narednu sjednicu je odgođeno izjašnjavanje o Obavijesti Ministarstva finansija i trezora BiH u vezi dopisa Sindikata Granične policije BiH – Usklađivanje osnovice za obračun plate. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću