MENI
2.2.2012

Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove, Mirza Kušljugić razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom BiH u Stalnoj misiji BiH pri UN, Milošem Pricom


Predsjedavajući Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Mirza Kušljugić razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Bosne i Hercegovine u Stalnoj misiji BiH pri Ujedinjenim narodima, Milošem Pricom koji narednih dana treba preuzeti ovu dužnost u Ženevi.

Govoreći o aktivnostima Komisija za vanjske poslove, Kušljugić je pored naglašavanja njene uloge u praćenju vođenja vanjske politike Predsjedništva i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, istakao važnost definiranja pozicije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u oblasti vanjske politike, kao i generalni značaj parlamentarne diplomatije.
„Nastojimo da upoznamo ljude koji idu na najodgovornije pozicije u diplomatsko-konzularnoj mreži i ubrzo planiramo, između ostalog, obaviti i diskusiju o efektima članstva naše zemlje u Vijeću sigurnosti UN, što je u suštini priča o važnosti multilateralnih odnosa i saradnje“, rekao je Kušljugić.

Sagovornici su se složili kako je važno da delegacije koje predstavljaju BiH imaju usaglašene stavove i da u procesima bilateralne i multilateralne saradnje našu zemlju zastupaju osobe sa iskustvom u diplomatiji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću