MENI
2.2.2012

Susret predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića s ambasadorom Turske u BiH


Izgledna realizacija sporazuma političkih lidera predstavlja osnov za optimizam da će Bosne i Hercegovina nakon više od godinu dana zastoja otkloniti probleme koji su već dugo u centru pažnje, rečeno je tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjena Tadića sa ambasadorom Turske u Bosni i Hercegovini Ahmetom Yildizom.

Turski ambasador istakao je da njegova zemlja ne smatra da je sreća postojanje Vijeća za implementaciju mira umjesto da probleme BiH rješavaju domaći političari. On je dodao i da djelovanje visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, slagao se neko s njegovim odlukama ili ne, nije dobro ali da je najbolji način da on postane suvišan upravo dosljedno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i približavanje evroatlanskim intergracijama.

Uz zahvalnost na podršci koju Turska pruža takvim ambicijama, predsjedavajući Tadić danas je izrazio nadu da će i Bosna i Hercegovina, ukoliko prije Turske postane članicom Evropske unije, također podržavati Republiku Tursku na tom istom evropskom putu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću