MENI
2.2.2012

Predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić susreo se s ambasadorom Velike Britanije u Srbiji


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Ognjen Tadić primio je danas ambasadora Velike Britanije u Srbiji, Michael Davenporta i zamjenicu ambasadora Velike Britanije u BiH, Jo Lomas.

Proces implementacije dogovora šest lidera političkih stranaka zajednički je ocijenjen kao veoma značajan a posebno je apostrofirano usvajanje Zakona o popisu stanovništva, zatim usaglašavanje Zakona o sistemu državne pomoći, napredak u postizanju dogovora oko državnog budžeta za 2011. godinu i skoro sastavljanje Vijeća ministara BiH.
Kada je u pitanju implementacija presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić Finci, predsjedavajući Tadić je izrazio nadu da je 15. mart realan rok za okončanje tog procesa kao i da će međusobnim dogovorom politički predstavnici iz Federacije BiH doprinijeti konačnom rješenju.

Tokom susreta predsjedavajućeg Tadića i ambasadora Davenporta istaknuto je da posebnu pažnju u narednom periodu treba posvetiti razvoju ekonomije. Predsjedavajući Tadić je naglasio da su Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora i Makedonija prirodni saveznici jer još uvijek nisu članice Evropske unije i trebaju iskoristiti zajedničke prednosti i kompatibilnost koju njihove privrede još uvijek imaju. Na taj način moguće je doprinjeti uspješnom ekonomskom rastu cijele regije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću