MENI
22.12.2011

Održana sjednica Zajedničke komisije za administrativne poslove


Na održanoj 6. sjednici Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, primljen je k znanju Devetomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta za period od 01.01. do 30.09.2011. godine.
Usvojen je prijedlog Kolegija Sekretarijata PSBiH o dopunama zakona i to: Zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine i Zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine.

Članovi Zajedničke komisije su dali saglasnost na Prijedlog pravilnika o provođenju Kodeksa ponašanja poslanika i delegata u PSBiH.
Razmatran je Izvještaj o finansijskoj reviziji Parlamentarne skupštine BiH, kao i dopis Kolegija Sekretarijata u vezi preporuka revizije i to za: dopis o naknadi članovima PSBiH-paušal, dopis o korištenju privatnih automobila u zemlji, dopis o preciznom definiranju reprezentacije i dopis o naknadi za posjet porodici. U vezi s tim, odlučeno je da se na narednu sjednicu Zajedničke komisije pozovu predstavnici Ureda za reviziju institucija BiH, s ciljem razmatranja preporuka revizije.

Razmatrana je Informacija o izradi Nacrta poslovnika o radu Zajedničke komisije za administrativne poslove PSBiH. Zaključeno je da se sa članovima Kolegija Sekretarijata PSBiH nastave razgovori o izradi Nacrta poslovnika, imajući u vidu preporuke članova Kolegija.
Usvojen je Nacrt orijentacijskog radnog plana Zajedničke komisije za 2012. godinu., te je dogovoreno održavanje sastanka Zajedničke komisije sa članovima kolegija oba doma PSBiH.
U vezi Informacije Sekretarijata PSBiH o Prijedlogu izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Sekretarijatu PSBiH, odlučeno je da se za narednu sjednicu pripremi materijal, u skladu sa preporukama koje su navedene u Informaciji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću